dissabte, 4 de juny del 2011

Trastorn Esquizotípic

Fent la carpeta d'aprenentage de mental he estat cercant i investigant sobre el transtorn esquizotípic. Mai l'havia sentit. Conec un nin que està en procés de diagnóstic, ja que és un trastorn que ni es pot diagnosticar fins al 17 any i fa un parell de mesos que els ha cumplit. La questió es que aquest nin ha esta tratat desde els 5 anys, per neuròlegs, psicòlegs, psiquiatres, a més de pedagogs, psicopedagogs, mestres,... i el propi l'equip d'investigació l'havia fet un diagnòstic de TDAH. L'han donat un total de 5 medicacions, per diverses simptomatologies. I jo me deman que hem de fer davant casos semblants?
Perque vos faceu una idea d'alguna de les característiques d'aquest transtor és que aquest nin està obsessionat amb el fet de formar un grup de música y ell ser el cantant i guitarrista. La questió es que l'altre dia me va mostrar un blog que ell ha creat pels fans del seu grup. A més a més te moltes dificultats per relacionar-se amb els seus iguals. Utilitza els dibuixos manga com a forma de desconectar-se del món,... és molt peculiar.
A jo el que m'ha fet pensar es que hem d'aprendre moltíssimes coses per poder tractar i educar a nins i nines. I consider que tenim una manca de formació important i que per poder tractar casos concrets hem de coneixer molt molt bé tot el que estigui relacionat amb el nostre alumne/a. La carpeta d'aprenentatge a la fi m'ha resultat una eina molt útil!!!!

2 comentaris:

  1. esper que les característiques que comentes no siguin les úniques que han fet que el nin sigui diagnosticat de esquizofrènia, per què crec que són ben normals...

    ResponElimina
  2. Por las características que he leído tampoco veo que sea un problema como para tomar medicación, habría que recoger mucha más información para opinar sobre esto.
    De todas formas lo que sí me gustaría comentar es lo referente a nuestra formación. Bajo mi punto de vista es imposible que en 3 años sepamos todo sobre educación, transtornos, etc. pero lo que sí creo es que nos han dado herramientas para que sigamos con nuestra formación por nuestra cuenta y nos convirtamos en profesionales en continuo aprendizaje.

    ResponElimina