diumenge, 22 de maig del 2011

Conducta per cridar l'atenció

Quan el darrer dia de classe en Jordi va explicar les conductes problema, em vaig enrecordar d'una situció que vaig viure fa un temps. Conec una parella de pares divorciats amb molts de problemes entre ells ( poca comunicació, indiferència etc. ) que tenen una filla petita. A questa nina és molt poc menjadora, res no li agrada i sempre a l'hora de dinar o sopar es posava a plorar desconsoladament perquè no en volia més i pràcticament no menjava res. Així sempre a casa o als restaurants quan sortien a sopar a fora. El pare s'enfadava, molt, l' oligava a menjar i si aquesta no volia la castigava a anar-sen a dormir sense acabar de sopar ni mirar la tele.

Posteriorment, l'apuntaren al menjador de l'escola perquè s'acostumès a menjar de tot i no fos un problema el moment del dinar i del sopar. Des de l'escola els digueren que menjava bé i que no tenia cap problema.

Em vaig enrecordar quan vàrem dir a classe que una de les causes de les conductes problema és cridar l'atenció. Creis que la nina ho feia per cridar l'atenció del pare pel fet de que la situació entre els dos pares és molt dolenta?

2 comentaris:

  1. Hola Catalina jo pens que sí, ells se dónen compte de tot el que passa al seu voltant, qualsevol canvi reaccionen d'una manera o d'una altre, estic treballant a una escoleta i aquestes coses per desgracia passen sovint, hi ha bastants de nins que queden a menjador perque a casa seva no menjen i me deman perque???si aquí s'ho menja tot i ho fa tan bé, per mi son cridades d'atenció per un motiu o l'altre, sempre hi ha un motiu perque l'infant reaccioni d'aquesta manera, es la nostra feina averiguar el que passa i si pot ser intentar o ajudar a posar remei.

    ResponElimina
  2. Pens clarament que sí, que és una conducta per cridar l’atenció. Els pares en aquesta situació han de pensar el millor per la filla, i com passa sovint en aquestes situacions no sempre és així. Com diu na nena, la nostra feina es esbrinar el que passa en aquella família i intervenir sempre que sigui necessari i que la família ens ho permeti. Però qualsevol feina que es faci des de l’escola pot servir per ajudar a aquest infant.
    D’altra banda pens, que es pot donar la situació contraria, moltes vegades quan molt infants que els seus pares estan separats, solen estar molt protegits, i solen tenir tot el que volen. Aquesta també és una situació que ens hauria de fer badar els ulls i estar atents.

    ResponElimina